top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıPeCom

Personel Eğitim Servisleri


Aktif olarak yürütülen Personel Eğitim danışmanlığı birçok farklı hedefi ve amacı kapsamaktadır. Bunların başında performans değişimi yer alır. Kişilerin olumsuz yönde performans değişimlerinin nedenleri hem sosyolojik hem de psikolojik olarak araştırılır. Çalışanlar ile gerçekleştirilen yüz yüze görüşmelerde düşen performansların nedenleri ortaya çıkarılıp çözüm içerikli sonuçlar elde edilir.

Asıl amaç kişilerin en doğru kolda ve bölümde mutlu bir şekilde çalışmasını sağlayıp performans gücünü periyodik olarak arttırmaktadır. Şirket ürün kimliğinin ortaya çıkarılması ve geliştirilmesi de Personel Eğitim kapsamında ele alınmaktadır. Personel Eğitim pazarlaması bu alanda eğitim almış, üniversitelerin ilgili alanlarından mezun olmuş kişiler tarafından yürütülmektedir. Burada temel olarak gözlemlenen hedef şirketlerin marka değerini yükseltmek, rakipler ile serbest piyasa ekonomisi içerisinde girilen yarışlarda kazanmak olarak bildirilmektedir. Dijital değişim de ana konulardan, ana bölümlerden bir diğerini oluşturmaktadır.

Dijital değişim servisleri şirketler içerisinde aktif olarak kullanılan cihaz ve teknolojik ürünlerinin tam uyumlu ve randımanlı bir şekilde işe entegre edilmesine dayanmaktadır. Örneğin üretim veya hizmet kalitesinin arttıracak yeni bir veri sistemi ya da teknolojik icat Personel Eğitim tarafından çalışanlara tanıtılır. Bu ürünlerin aktif ve randımanlı olarak çalıştırılması baz alınır. Amaç hem üretimin niteliğini hem de niceliğini arttırmaktadır. Çalışan ile dijital ürün arasındaki uyum sürecini de Personel Eğitimnda çalışan personeller ayarlamaktadır. Personel Eğitimnın bir diğer amacı ve görevi ise iş yerinde çeşitli fiziksel ve psikolojik sorunlar yaşayan çalışanların sorunlarını dinlemek, onlara akılcı çözümler sunmak ve onları mental anlamda rahatlatmaktır.

Olumlu manada geliştirilen profesyonel çatışma yöntemleri Personel Eğitim hizmetlerinin bir diğer kolunu oluşturmaktadır. Burada amaç en üst mevkiden alt mevkiye kadar çalışanlar arasında reel bir rekabet ortamı oluşturmaktadır. Yapılan birçok araştırma ve inceleme bu türden çatışma ortamları oluşturmanın üretim kalitesini zirveye taşıdığını ortaya çıkarmaktadır. Aynı zamanda moral motivasyon açısından da özel bir ilgi ve artış meydana getirmektedir. Katılım ve yaratıcılık alanında da çatışma ortamı doğurmak, terfi alınmasını sağlamak süreçleri hızlandırmakta, şirketin marka değerini arttırmaktadır.

Performans yönetimleri de Personel Eğitim bölümlerinin bir diğer halkasını meydana getirir. Şirketlerin genel çalışma prensipleri 90 derecelik, 180 derecelik ve 360 derecelik revizyonlar ile gerçekleştirilir. Burada verilen destek hangi derecelik çalışma prensiplerinin akabinde meydana gelmesi ile işler hale getirilir. İleri seviyede politika oluşturmak da bir diğer hizmetidir. Her şirketin er ya da geç, küçük ya da büyük ölçekli bir politikaya ihtiyacı bulunmaktadır. Bu politikanın hem oluşturulması hem de uygulanması bu açıdan kritik bir önem taşımaktadır. Aynı zamanda şirketlerin aylık ve yıllık kazanç hedefleri de bu doğrultuda şirket politikası olarak addedilmekte ve uygulama alanına konulmaktadır. Yasal çerçevede gerçekleştirilen şirket politikaları hem çalışanların hem de iş verenlerin mutlu bir iş hayatı için gereklidir.

4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page