PeCom

13 Tem 20191 dk.

Pazarlama, Marka ve İstanbul

World Marketing Summit 2018 Haliç Kongre Merkezi'nden rüzgar gibi geçti. Gidemeyenler ve tekrar üzerinden geçmek isteyenler için notlarımı aktarmak istiyorum:

Kotler Tam Bir Ahlakçı Olmuş: Pazarlamaın ilkelerini yazan P. Kotler tam bir ahlakçı gibi davrandı. Vahşi kapitalizmi nasıl durdurabiliriz? Etik iş anlayışını nasıl yaygınlaştırabiliriz üzerine uzun uzun konuştu üstad.

Moran Cerf Geleceği Anlattı: Prof. Moran Cerf son dönemde nöro-pazarlama üzerine yapılan deneyler ve gelişmeler üzerine enfes bir sunum yaptı. Artık koku moleküllerinden nasıl satın alma noktaları oluşturduğumuzu anlattı ki, milyon dolarla ölçülmeyecek bilgiler verdi.

Pazarlama noktasında çok gerideyiz: Yapılan tüm sunumlar ve tartışmaların ortak noktası pazarlama noktasında çok geride olduğumuzdu. Dünya nöro-pazarlama alanında gelişmelerle dolu iken bizim hala müşteri odaklılıktan uzak olduğumuzu anlatan onlarca sunum izledik.

Şehir pazarlamasında desteğe ihtiyacımız var: İstanbul üzerine yapılan 3 panel ve seminerden yola çıkınca, İstanbul gibi dünya mirası bir şehrin nimetlerinden nasıl yararlanmadığımızı gördük. Öyle ki, içerik olarak çok gerimizde kalan şehirlerle karşılaştırıldığımızda turizm potansiyeli olarak % 28 in üzerine çıkamadığımız bir konumda olduğumuzu üzülerek gördüm. Bu şehir potansiyel olarak çok daha ciddi noktaları hedefliyor olmalıydı.

Şimdilik pazarlama zirvesinden bu kadar, geniş olarak ilerleyen günlerde yorumları yayınlayacağım.

#pazarlamazirvesi #istanbulpazarlama #pazarlamanıngeleceği #istanbulmarketingsummit

    210
    8